Het online leerplatform van de Postacademische Vorming Handrevalidatie

Dit online leerplatform is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de faculteit bewegings- en revalidatiewetenschappen van KU Leuven, de vakgroep revalidatiewetenschappen en kinesitherapie van Universiteit Antwerpen en Scar Academy, het opleidingsinstituut van Oscare vzw.

Hieronder kan u vanaf 1 oktober 2017 inschrijven voor één tot drie opleidingsonderdelen van de postacademische vorming handrevalidatie van KU Leuven.

  • Principes van littekenheling en conservatieve behandelstrategieën met bijzondere aandacht voor druk- en siliconentherapie. Syllabus (ENG) + online les (NL) gegeven door Prof. Dr. E. Van den Kerckhove.
    • Welke conservatieve behandelmethoden kunnen er als evidence based medecine beschouwd worden? Welke guidelines voor conservatieve littekenbehandelingen bestaan er momenteel?
  • Fysiopathologie en mechanobiologie van littekenvorming. Syllabus (ENG)
    • Wat gebeurt er tijdens het wondhelingsproces en waar kan het allemaal mislopen? Hoe komt het dat een litteken lange tijd rood blijft? Hoe kan men door middel van mechanische krachten het proces van littekenvorming beïnvloeden?
  • Fysische behandelmethoden voor littekens. Syllabus (ENG) 
    • Welke fysische behandelmethoden zijn er geschikt om littekens te behandelen? Wat is het werkingsmechanisme achter deze behandelmethoden? Welke uitkomst kan men verwachten?

 

logo oscare web                                                      ua