Opleiding Littekentherapie

Home / Opleiding Littekentherapie

Opleiding Littekentherapie

De opleiding Littekentherapie bestaat uit 3 modules die als één geheel of ieder afzonderlijk kunnen gevolgd worden.

Basismodule – Level of Knowledge:

Het concept bestaat uit een basismodule, gericht naar alle doelgroepen. De module omvat minimaal 28 contacturen, bestaande uit 2 zaterdagen hoorcolleges en 12 uur ‘Virtual Classroom’ via een e-learning platform. De hoorcolleges vinden plaats op zaterdag 15 oktober en zaterdag 19 november 2022. De online lessen vinden plaats van 19 oktober 2022 tot 17 februari 2023.

Skills-module – Level of Skills:

Hier worden de deelnemers vertrouwd gemaakt met specifieke klinische technieken die in het werkveld gebruikt worden. Deze technieken kunnen betrekking hebben tot scar management, wondzorg, litteken-assessment en kwaliteit van leven. De module omvat 16 contacturen, verspreid over 2 zaterdagen in het voorjaar van 2023, namelijk zaterdag 4 februari en zaterdag 11 maart.

Trainingsmodule – Level of Excellence:

De deelnemers krijgen de kans om in kleine groepjes de hun aangeleerde skills te oefenen op patiënten. Ook worden zij vertrouwd gemaakt met Evidence Based Medicine. De module omvat minimaal 16 contacturen verspreid over 2 dagen. Deze module vindt plaats in het najaar van 2023.

Het certificaat van littekentherapeut kan behaald worden na het volgen van alle drie de modules, het slagen voor een kennistoetsing en het inleveren van een paper rond een gezamenlijk gekozen onderwerp. Men kan er ook voor kiezen om één of meerdere modules te volgen zonder kennistoetsing en het inleveren van een paper. Dan krijgt men een aanwezigheidsattest, maar geen certificaat van littekentherapeut.

Men kan inschrijven voor een volledig academiejaar (= 3 modules) of voor elke module afzonderlijk.

Klik hier om je in te schrijven.

Registreren is mogelijk vanaf 8 mei 2022.

X